EfficientAdmin

Een eerste werknemer…………..doe ik het of doe ik het niet ?

Ondanks alle maatregelen om een eerste werknemer voordelig in dienst te nemen blijft het voor de ondernemer nog altijd een heuse stap om te zetten. Het is net daarom dat de eerste aanwerving één van de sleutelmomenten is in de carrière van een ondernemer. De naam van jouw eerste werknemer en hoe hij/zij was, zal je je immers eeuwig herinneren. Reden te meer om ervoor te zorgen dat jouw eerste aanwerving dan ook een succes is.

Of je nu zelf instaat voor de selectie en de werving of het laat doen door een selectiekantoor, omschrijf altijd heel duidelijk jouw verwachtingen en licht de jobinhoud en de werksituatie nauwgezet toe. Wees eerlijk over de dingen waar je op afknapt. Maak geen compromissen waar je je al van bij het begin slecht bij voelt. Wees realistisch bij het stellen van jouw eisen en ga niet op zoek naar een evenbeeld van jezelf, maar zoek iemand die complementair is. Hire higher : Werknemers moeten een toegevoegde waarde bieden m.a.w. ze moeten een betere kennis hebben dan jij voor datgene waarvoor ze aangeworven worden.

Uiteraard is het als werkgever ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw werknemer zich goed voelt in jouw onderneming. Uiteindelijk kost het jou heel wat tijd en moeite om een geschikte kandidaat te vinden en hem/haar op te leiden. Het zou zonde zijn als die op korte termijn jouw firma verlaat. Eerlijkheid en respect lijken me hier het belangrijkste : wees duidelijk over de uit te voeren taken, de verantwoordelijkheden, de mindere kantjes van de job. Schets geen onrealistische toekomstperspectieven of doe voor de toekomst geen onzekere beloftes naar verloning toe.

Beschouw de werknemer als een eigenaar van competenties, die noodzakelijk zijn voor de groei van jouw bedrijf. Hou niet krampachtig vast aan bepaalde taken, maar delegeer ze. Want delegeren is leren voor beide partijen. Geef kansen en weet dat er fouten kunnen gemaakt worden. Geef een pluim als de werknemer het goed doet en bescherm hem als het iets fout loopt. Op die manier bouw je een duurzame en hechte samenwerking uit.

Voelt de stap naar een eerste werknemer toch nog te groot om te nemen of zijn er toch nog twijfels omtrent de geselecteerde kandidaat? Geen paniek, er zijn een aantal mogelijkheden om toch een samenwerking te starten. Hierbij de belangrijkste :

  • Het uitzendkantoor
  • Freelancer
  • Alternerend leren en werken
  • IBO
  • Ondernemerschapstraject
  • BIO
  • Flexijobs

 

Veel succes in jouw zoektocht naar een nieuw talent voor jouw team !