EfficientAdmin

Tiktak boem… …jouw tijd is om

Tijd…. Iedereen heeft dezelfde tijd. Arm, rijk, dik of dun,  waar je ook woont op deze wereldbol voor iedereen telt een week 7 dagen, een dag 24 uren, een uur 60 minuten en toch lijkt het alsof de één altijd tijd heeft en  werk, gezin, sport , hobby’s perfect kan combineren, terwijl de andere altijd hopeloos achterop hinkt, altijd te laat komt en nooit voldoende tijd heeft om alles gedaan te krijgen.  Tijd kan je niet kopen, dus met centjes heeft het alvast niets te maken. Maar misschien kan de één beter plannen dan de ander. Werkt hij niet alleen efficiënter, maar ook effectiever. Benut hij de beschikbare tijd gewoon beter. Een echte timemanager !

Timemanagement is zeer persoonlijk, er bestaat geen formule die voor iedereen werkt. Je krijgt tips en richtlijnen, die je best een persoonlijke tintje geeft, willen ze werken. Gewoon kopiëren lijkt me nefast. Het zal nooit goed of juist aanvoelen. Begin met een paar dingen te integreren en bouw stilletjesaan verder op. Leg  vooral jezelf geen druk op , want dan werkt het zeker niet. Wees eerlijk met jezelf en leer je mindere kantjes positief om te buigen.

In een eerste fase is het belangrijk om jezelf te leren kennen, je doelen te bepalen, persoonlijke orde te scheppen en vooruit te leren plannen. Deze elementen zorgen voor een basisstructuur waardoor je minder het gevoel zal hebben dat de tijd je ontglipt zoals zand in je hand .